Dienstag, 30. Juni 2020

English / German see below

Gndolataim, hitvallásom
a virágcsendélet müfajához

Imádom a virágokat és imádom az alkotóreröt. Hiszem, hogy a virágok isteni mestermüvek. 
Hiszem, hogy az
 emberi alkotóerö egy isteni teremtöképesség amely által az ember 
 megszerezheti az eredeti valós kép után a sajátját egyedi elképzelés szerint.
.Például az útszéli pipacs után megmintázhatjuk az általunk elképzeltet. Ez a teremtés lényege és ezzel a hatalmas kinccsel minden egyes ember rendelkezik. Ne másoljunk hanem használjuk a alkotóerönket! 
A teremtöképesség álal születnek ezerféle képpen / módon a müalkotások is. Természetesen.
Egy pipacs számtalan verzióban megjelent már a történelem során. Mégegyszer: kreativitásunkkal megszerezhejük a saját egyéni pipacsunkat. Miért kell ez? Miért jó ez? Mert minden emberben él és munkálkodik a kölcsönkapott isteni teremtöerö. Hajt minket az hogy saját izlésre formáljuk a dolgainkat, saját képünkre teremtsünk. 
Hiszem, hogy az emberi alkotóerö képes arra, hogy kreativ ötletekkel, megoldásokkal kiemelje 
a virágok / növények szépségét és jellegét… tehát azt amit az
Individuum megismer és felismer bennük. 
Hiszem, hogy az alkotóerönk képes arra, hogy különbözö silusban és téchnikával mélyebb perpektivából bemutassa eme illatos csodák mivoltát, tipusát és jellemzöjét. Igy lehet az hogy egy képmotivum pl. egy pipacs ezerféle képpen jelenik meg a képzömüvészetben. 
Imádom a virágokat! Lenyügöz a
 harmónia és a kiegyensúlyozottság ami árad belölük. Mindegy hogy hol vagyunk, melyik kontinensen, melyik országban ott vannak velünk, kisérnek minket a szépségüggel. Minden egyes virágzás egy csoda számora. Ezerféle szinárnyalatban pompáznak, a legkülömbözöbb formákban, alakzatokban jelennek meg. A virágkelyhek szinben és formában pontosan idomodnak a levélzethez, vagy forditva. Mestermüvek ez kétségtelen. Azt is hiszem hogy, a müvészet képes arra, hogy a szépségüket számtalan verzióban visszaadja. 



 


  





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen